Admitere Liceul AȘM – 2017

Dragi prieteni, vă salutăm!

Chiar dacă până la finele anului de studii și, mai ales, până la perioada de admitere în învățământul liceal a mai rămas ceva timp, totusi, remarcăm cu satisfacție un interes sporit față de instituția noastră, fapt pentru care vă mulțumim!

În atenția părinților!

Liceul Academiei de Științe a Moldovei înmatriculează elevi doar în clasa a X-a și, în limita locurilor disponibile, în clasa a XI-a.

Liceul AȘM NU ARE CLASE PRIMARE ȘI NICI CLASE GIMNAZIALE.

În acest context, dorim să venim cu răspunsuri la cele mai frecvente întrebări adresate instituției, care se referă la procedura de admitere din anul 2017.

Pe parcursul lunii mai, vom veni și cu altă informație, mai detaliată, referitor la procedura concreta de depunere a Cererii și a documentelor necesare pentru procesul de admitere. Vă rugăm să reveniți, periodic, pe această pagina.

CELE MAI FRECVENTE ÎNTREBĂRI, ADRESATE DE CĂTRE PĂRINȚI ȘI ELEVI

Întrebare: Care va fi modalitatea de admitere în acest an?

Răspuns: În acest an va fi aplicată Metodologia de admitere a elevilor în învățământul liceal, aprobată de Ministerul Educației prin Ordinul nr.633 din 30.06.2016. Deci, înmatricularea se va efectua în baza notei de concurs, în descreștere, în limita locurilor disponibile.

Întrebare: Câte locuri disponibile vor fi alocate pentru admiterea în clasa a X-a?

Răspuns: În clasa a X-a vor fi disponibile circa 78-80 locuri (decizia finală va fi luată la finele lunii mai). Din acestea, 25-27 vor fi alocate unei clase cu profil umanist, iar 50-54 vor fi alocate pentru două clase cu profil real.

Întrebare: În ce perioadă putem depune cererea si alte documente necesare pentru concursul de admitere?

Răspuns: Cererea și alte documente pentru concursul de admitere pot fi depuse incepând cu ziua când obțineți Certificatul de studii gimnaziale. Data limită de depunere a Cererii și a documentelor va fi stabilită de Ministerul Educatiei.

Întrebare: Cât de mult contează locul meu premiant la olimpiada RAIONALĂ?

Răspuns: Locul la olimpiada raională reprezintă un avantaj, DOAR în cazul cînd alt candidat are acelaşi punctaj, dar NU este premiant la olimpiada raională. Locul la olimpiada raională NU oferă dreptul de admitere fără concurs.

Întrebare: Cât de mult contează locul meu premiant la olimpiada REPUBLICANĂ?

Răspuns: Locul I, II sau III, la olimpiada republicană oferă dreptul de admitere fără concurs.

Întrebare: Cum se va decide lista celor admişi la studii la Liceul AŞM?

Răspuns: Candidaţii de la profilul umanist sunt plasaţi într-o listă, în ordinea descreşterii Notei medii de concurs. Deţinătorii Diplomelor de gradul I, II şi III de la olimpiadele republicane sunt amplasaţi primii în listă. Se trage linia sub numărul 27 din listă. Se ajustează lista în partea de jos, avind în vedere: persoanele care vor fi admise fără concurs (vedeţi categoriile a – e), dacă sunt. În cazul punctajului egal al candidaţilor din partea de jos a listei, se acordă prioritate deţinătorilor de diplome de olimpade, nivel raion.

La fel se procedează cu elevii, care au depus actele pentru profilul real. Concursul se organizează pe liste separate, pentru profilul real şi pentru profilul umanist.

La final, membrii Comisiei de admitere semnează Procesul verbal al rezultatelor admiterii. Acest proces verbal este plasat la panoul informativ şi pe site-ul oficial al Liceului AŞM.

Întrebare: După concurs, vreau să ştiu poziţia mea în clasamentul concursului. Pot afla acest lucru?

Răpuns: Da, la solicitare, informația va fi anunțată la telefon sau expediată prin email.

Întrebare: Părinţii mei doresc, după concurs, sa aibă acces la toate dosarele, pentru a se convinge că totul a fost corect. Li se va acorda acest drept?

Răspuns. Nu, nu li se va acorda. Dacă părinţii vor avea dubii referitor la rezultatele admiterii, ei se pot adresa la Ministerul Educaţiei, care va verifica corectitudinea deciziei Comisiei de admitere.

Întrebare: Elevii din afara mun.Chişinău sunt asiguraţi cu cămin?

Răspuns: Da, sunt asiguraţi, gratuit. Vă invitam să navigaţi pe site-ul liceului, rubrica „Tur virtual”. Suntem siguri că veţi reuşi sa „ajungeţi” în căminul liceului!

Întrebare: Elevii liceului AŞM trebuie să poarte uniformă?

Răspuns: Da, elevii au obligaţia să poarte uniformă în perioada desfăşurării orelor. Uniforma este confecţionată sau procurată de către părinţi. În cazuri specifice, Liceul asigură unii elevi cu uniformă, gratuit.

Sugestie! Intrați pe profilul Facebook al liceului Liceul Academiei de Stiinte a Moldovei, aflați mai multe informații, adresați întrebări în rubrica respectivă.

Succes, vă așteptăm! 
 


View Larger Map